LOTUSKRING “de Lotusbloem” HarderwIJK

disclaimer


Waar staat de naam LOTUS voor?
LOTUS
staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers.

De naam LOTUS en het vignet in de vorm van een Lotusbloem zijn Benelux geregistreerde merken en staan voor kwaliteit die de opleiding tot LOTUS-slachtoffer nastreeft. Ook de LOTUSkring bijeenkomsten worden gehouden met het doel om de kwaliteit van de gediplomeerde LOTUS-slachtoffers te verbeteren en te waarborgen.Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden verbonden aan deze opleiding:


Is LOTUS iets voor jou?

Tijdens de lessen Eerste Hulp heb je ze zeker gezien! Mensen die tijdens de opleiding, bij het examen, of oefenavonden van de vereniging of bij een rampenoefening zich voordoen als slachtoffer. Deze mensen hebben de opleiding LOTUS-slachtoffer gevolgd.

Als LOTUS-slachtoffer heb je meer medische achtergrondinformatie en meer parate kennis dan de gemiddelde Eerste Hulpverlener. De ervaringen die je opdoet, de bijzondere situaties en plaatsen waar je komt en de mensen die je daar ontmoet zijn uniek. Je kunt boeken vol schrijven


Wat leer je zoal tijdens de opleiding?


De module Ontwerpen en Ensceneren:

ONTWERPEN:

Het bedenken van een logisch verhaal, hoe kan het een en ander zijn gebeurd?


ENSCENEREN:

Het in scene zetten met alle attibuten om een ongeval zo realistisch mogelijk te laten lijken.


Modelule Grimeren en Acteren:


   Een aantal letsels:

Wat is een LOTUS-slachtoffer?

Een LOTUSslachtoffer is iemand die een ongevals- slachtoffer natuurgetrouw kan uitbeelden. LOTUSslachtoffers spelen een belangrijke rol in het eerste Hulp onderwijs en bij de examens. Een LOTUSslachtoffer is een Eerste Hulpverlener met het diploma LOTUS.

LOTUS is een Benelux geregistreerd merk